Psicologia infantil/adolescentSovint pensem que els nens no tenen problemes i si els tenen, o bé no són importants, o bé es tendeix a pensar que passaran amb el temps.
No obstant això, no tots els nens són capaços de manejar les situacions i sovint utilitzen el silenci o desenvolupen comportaments que ni els pares comprenen. Tant nens com adolescents presenten dificultats per poder expressar el seu malestar i aquesta situació contribueix a generar problemes d'ansietat, depressió, pors, problemes de son etc. Algunes senyals d’alerta són: baix rendiment acadèmic, dificultats per a concentrar-se, mal de cap, canvis en el seu estat d’ànim (estan tristos, s’enfaden molt, estan irritables), es fan pipi o caca, mala relació amb algun membre de la família, aïllament, pors. Si el teu fill presenta algun d'aquests símptomes no dubtis a consultar un psicòleg infantil. La detecció precoç augura un bon pronòstic.
La teràpia o el tractament per a nens és una forma d'ajudar-los a manejar les situacions que no són capaços de resoldre i a la vegada, ajudar a les famílies a entendre i afrontar els problemes, modificar comportaments i fer canvis positius en les seves vides. 

-Metodologia
El procés habitual comença amb una primera entrevista als pares i continua amb l’entrevista i l’avaluació del nen. En la majoria de casos es contempla la possibilitat d’entrevistar el/la mestre/a. Si és necessari s’inicia el tractament, de durada variable segons les característiques del nen i del problema. Les visites són de tres quarts d’hora.