Quan hauríem d'assistir a un psicòleg/a?

Per jueves, noviembre 19, 2015 , , , , ,

 
Sovint pensem que els nens no tenen problemes i si els tenen, o bé no són importants, o bé es tendeix a pensar que passaran amb el temps.
No obstant això, no tots els nens són capaços de manejar les situacions i sovint utilitzen el silenci o desenvolupen comportaments que ni els pares comprenen. Tant nens com adolescents presenten dificultats per poder expressar el seu malestar i aquesta situació contribueix a generar problemes d'ansietat, depressió, pors, problemes de son etc. Algunes senyals d’alerta són: baix rendiment acadèmic, dificultats per a concentrar-se, mal de cap, canvis en el seu estat d’ànim (estan tristos, s’enfaden molt, estan irritables), es fan pipi o caca, mala relació amb algun membre de la família, aïllament, pors. Si el teu fill presenta algun d'aquests símptomes no dubtis a consultar un psicòleg infantil. La detecció precoç augura un bon pronòstic.

La teràpia o el tractament per a nens és una forma d'ajudar-los a manejar les situacions que no són capaços de resoldre  i a la vegada, ajudar a les famílies a entendre i afrontar els problemes, modificar comportaments i fer canvis positius en les seves vides. 

I els adults?
El nostre entorn està en constant canvi i les persones anem evolucionant i canviant al mateix temps per tal d’adaptar-nos i afavorir el nostre benestar psicològic i emocional, però en ocasions  no sabem adaptar-nos als seus canvis, no sabem com fer-ho i ens trobem perduts. Aquest pot ser un bon moment per visitar un psicòleg.
 No és necessari tenir molts problemes per anar al psicòleg. Tampoc fa falta passar per una situació molt difícil. Sols petites coses ens poden provocar un malestar crònic que tot i no ser molt intens ens redueix el nostre benestar i per tant, la nostra felicitat.


 

0 comentarios