Consells per no naufragar amb les matemàtiques

Per miércoles, noviembre 02, 2016

1. No aprendre’s els problemes de memòria.  

Els/les alumnes acostumen a pensar que tots els problemes es resolen de la mateixa manera i això els porta a memoritzar i utilitzar la mateixa metodologia per a resoldre’ls tots. Aquest fet és una de les principals raons per les quals molts/es estudiants no acaben de tenir èxit amb aquesta part de les matemàtiques. Hem de tenir consciència que existeixen diferents metodologies i mecanismes per a resoldre els problemes i que aquestes varien en funció del que se’ns demana, per tant, és important llegir atentament els enunciats i reflexionar al voltant del que se’ns està demanant, és a dir, pensar-hi durant un minuts 

2.  Practicar i buscar més d’una estratègia de resolució. 

El problemes es poden resoldre de maneres diverses. Quants cops a l’escola, algun/a company/a ha resolt el problema utilitzant una altra estratègia a la teva i, tot i així, els vostres resultats eren exactament els mateixos? A l’hora de treballar amb la resolució de problemes matemàtics és molt positiu intentar buscar diferents eines i maneres de resoldre’ls; si aconsegueixo trobar més d’una manera per aconseguir el resultat això m’ajudarà molt a l’hora de plantejar altres problemes. Però no ens hem d’oblidar que el més important és practicar, el treball constant i l’esforç em portaran a millorar en aquells aspectes que em costen més.

3. Consultar tots els dubtes. 

Quan treballis a casa o a l’escola, si se’t plantegen dubtes, pregunta’ls al/la professor/a. Moltes vegades els dubtes ens creen angoixes i inseguretats, però no oblidis que estem aprenent i que els professors/es estan per ajudar-te. No tinguis por a equivocar-te, de l’error s’aprèn, i és una eina molt bona per millorar.  

4. Estudiar i treballar en un ambient adient. 

A l’hora de fer els deures o de practicar i estudiar pel proper examen de matemàtiques, cal que ho facis en un ambient que t’ajudi a fer-ho concentrat. Per això és important treballar en un espai silenciós, lluny de telèfons mòbils, televisors, o altres elements que et puguin distreure fàcilment. Les matemàtiques requereixen concentració i cal treballar de manera que puguis pensar i reflexionar sense interrupcions.  

5. Apuntar paraules clau i errors. 

Mentre estudies o fas exercicis, és aconsellable que apuntis en un full o llibreta tot allò que et resulta més difícil, paraules clau i els errors més freqüents. A l’hora de repassar tot el temari, t’ajudarà a posar èmfasi en aquests aspectes i, per tant, a consolidar-ho millor.  






 Héctor Martínez
professor de ciències del centre



 

0 comentarios